Снимка: dunavmost.comВластите в Берлин осуетиха протеста на над 18 хиляди демонстранти срещу наложените карантинни мерки в страната

...
Снимка: dunavmost.comВластите в Берлин осуетиха протеста на над 18 хиляди демонстранти срещу наложените карантинни мерки в страната
Коментари Харесай

Полицията в Берлин осуети протеста срещу ограничителните мерки

Снимка: dunavmost.com

Властите в  Берлин  осуетиха  митинг а на над 18 хиляди  стачкуващ и против наложените карантинни  ограничения  в страната поради разпространяването на ковид, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Мотивът на управляващите бе, че участниците в митинга не съблюдават нужната отдалеченост от най-малко метър и половина между тях и не носят защитни маски.

Хиляди хора - възрастни, млади, деца, се събраха пред Бранденбургската врата в града тази заран, с цел да се опълчват на  ограничения те против болестта, само че час по-късно  полиция та в града издаде заповед, с която  митинг ът трябваше да бъде преустановен незабавно.

" Минималното условие за обществена отдалеченост не се съблюдава от множеството от  стачкуващ ите макар многократните молби, това ни принуждава да го прекратим ", се споделя в заповедта на управляващите.

След съобщението  стачкуващ ите крещяха " Съпротива " и " Ние сме хората ", - лозунги, постоянно употребявани от крайнодесните, а след това изпяха и немския народен химн.

Шефът на  полиция та в  Берлин  Барбара Славик предизвести, че ако  стачкуващ ите не се придържат към разпоредбите за сигурност на вирусите,  полиция та ще освободи региона " доста бързо ". " Не желаем да гледаме по какъв начин доста хора се събират и са причина за опасности от инфекции ", добави тя.

Забраната провокира отвращение от уредниците и техните поддръжници, които наводниха обществените медии с гневни известия, обещаващи да  митинг ират по този начин или другояче, като някои даже приканиха към принуждение.

В навечерието на демонстрацията, обаче, административният съд в  Берлин  застана на страната на  митинг иращите, като разгласи, че не е несъмнено дали няма да се съблюдават санитарните  ограничения  и условието за носене на маска.

Протест иращите размахваха немски флагове и викаха " Меркел би трябвало да си отиде! ", - апел, постоянно употребен от крайнодясната партия " Алтернатива за  Германия " (AfD) против канцлера Ангела Меркел.

Над 3000 служители на реда, в това число 1000 федерални служители на реда, дружно със профилирано съоръжение, охраняваха  митинг а.

Митингът е проведен в миг, когато страната отбелязва пика на втората вълна от ковид - на дневна база се записват повече болни даже от първи пик през април.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР